Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24709)

Атанасов: Нема отштета за угинати свињи од нерегистрирани фарми

Селските домаќинства што одгледуваат свињи за сопствена употреба, да ги заколат или да ги понудат за откуп на месната индустрија ако немаат воведено или...

Со поголем маркетинг – туристи во текот на целата година

Македонија има капацитет да биде дестинација за четири сезони. Она што се случува за време на августовските празници во Охрид не треба да ни...

Реалните штети од трговските војни на Трамп

Веќе одреден период трговските тензии меѓу САД и Кина се чини станаа „новата нормала“. Откако двете држави воведоа високи царини на значителен дел од...

Паниката на актуелната суперсила Америка

Историјата нѐ учи дека кога една глобална суперсила паѓа, таа треба да се обиде меко да слета и да комуницира со веројатниот наследник за...

Втора шанса за матура во главниот град како под сач

Во гимназијата „Никола Карев“ денеска 57 ученици од цела Македонија треба да го полагаат предметот Математика. Во вкупно трите досегашни денови за полагање, овде...

Шарена револуција и во Хонгконг?

Големата криза и безредијата, кои веќе десет недели траат на улиците на Хонгконг, може да доведат до таква „експлозија“ чии последици може да ги...

Почна реконструкцијата и на булеварот Крсте Мисирков

Започна реконструкција и на коловозот на булеварот Крсте Петков Мисирков, од раскрсницата кај судската палата до клучката на Бит-пазар во општината Чаир. Според планираното...

Улици без улични табли и куќи без куќни броеви

Малку улици низ Скопје се означени со соодветни табли со нивните имиња, а куќни броеви на видливи места како да нема. Од градот порачуваат...

Последниот збор за Морина го има Министерството за правда

Македонскиот врховен суд го потврди решението на Основниот кривичен суд - Скопје со кое е одлучено дека не се исполнети законските претпоставки за екстрадиција...