Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24704)

Мигрантите на балканската маршрута изложени на полициско насилство

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА „Се смееја додека нѐ тепаа“ е насловот на текстот што го објави „Шпигел“, чиј автор престојувал во Бихаќ, кој посочува на насилството...

Забрана за чување свињи во домашни услови

Иницијатива на Агенцијата за храна и ветеринарство и здружението на производители на свињи и свинско месо За елиминирање секаква можност од појава и ширење на...

Ватикан продолжува да тоне во педофилски скандали

Не стивнуваат скандалите за сексуална злоупотреба и за педофилија во Католичката црква. Веќе подолг период Ватикан го тресат скандалозни медиумски написи за поврзаност на...

Трка со воени упоришта

Американската морнарица планира да изгради воена поморска база во Австралија, која, доколку ја одобри Конгресот, би чинела околу 211,5 милиони долари. Од друга страна,...

Навредливи налепници на македонски возила

ИЗОЛИРАНИ ИНЦИДЕНТИ ВО ШПИЦОТ НА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА ВО ГРЦИЈА Во пресрет на шпицот на туристичката сезона, македонските граѓани масовно заминуваат во Грција, но, и покрај...

Растат влијанието и довербата во весниците

По спојувањето на едни од најголемите издавачи на весници во САД - „Њу медија/ Гејт хаус“ и „Ганет“ - новата компанија ќе го поседува...

И спомениците дел од политичките игри на соседите

Со барањата за возобновување нивни споменици, соседите си ја остваруваат својата цел - креирање нов наратив за историските настани. Во таква функција е и...

Дигитална трансформација на светот

Од некои преценети од други драстично потценети, новите технологии како виртуелната реалност (или ВР) и аугментираната реалност (АР) оставија трага што ја менува перцепцијата...

Кина преку јуанот им го возвраќа ударот на САД

Ако американската страна дополнително го заострува трговскиот конфликт, не е исклучена опцијата кинеската влада да посегне по нова девалвација на јуанот, поради притисокот на...