Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24699)

Среќна Нова година

Четврток. Први август. Осум и триесет наутро. Лежам и гледам низ прозорецот. Море... Ми ѕвони виберот. Гледам на дисплејот. Александар Русјаков. Мој долгогодишен пријател....

Зошто не може да се спори македонскиот народ?

Општествено-политичките и историските предуслови, а во одредени околности и геостратегиските, влијаеле некои нации да се раѓаат порано, а некои подоцна. Непобитен факт е дека...