Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24697)

Фејсбук-комуналци

Хаотичното поставување урбана опрема и кампањското чистење на градот со повремени фејсбук-акции, не може да бидат дел од организиран и интегриран систем на управување...

Гетсеманската градина (2)

Записи во несоница Го полазија морници Синот Божји, оти веќе заглушувачки како вознемирено море бучеше судбината во неговата крв, и им свика на апостолите со...

Православието и неговото (не)единство

Повод за овој мој напис е реакцијата на Руската православна црква, а во врска со судирот помеѓу Српската православна црква и Црногорската православна црква....