38.8 C
Skopje
5.8.2021 - 17:09

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24696)

Издвоеното мислење и неговата сила

Во овој речиси двегодишен период на спроведување политики на добрососедство, во кој за возврат од соседите се оспорува македонскиот национален идентитет, ниту една научна...

Американизацијата на Европа е полоша од нејзината балканизација (3)

Минатиот пат цитирав еден пасус од романот на Фуентес, кој тврди дека Американците се спротивност на Европејците, зашто Американците ги дефинира чувството за „неограничените...

Вистината од бунарот

Бледа, гола жена, излегува од бунарот. Се тетерави кон набљудувачот, а нејзината уста е отворена во израз на гнев или крик. Во десната рака...