Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24695)

Илинденските идеали и аманети

Ако една битка е загубена, војната за Македонија продолжува и ние ќе ја добиеме праведната војна што ја водиме единствени и сплотени во идеалите....

Летна (дебела) тема

Колумнава ја пишувам многу порано поради семејни причини. Kакво и да биде следното продолжение на сапунската истражна Касандра-серија и/или на политичката, каква и нова...

Слепите улици на Охрид

Во нашиот поранешен систем проблеми за решавање на улиците според урбанистичкиот план во градските средини речиси немаше. Денес, поради градежните недисциплини, се запоставуваат урбанистичките...