13.5 C
Skopje
24.2.2020 - 15:43

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24690)

Ликот и делото на Македонецот Григор Прличев

Григор Прличев бил македонски литературен творец. Образованието го завршил на грчки јазик. Пишувал творби на македонски јазик и кирилско писмо, а пишувал и на...