Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24688)

Развој на месечева економија?

Компании нудат услуги за испораки за приватни корисници и за НАСА и ги прават првите чекори кон основање на одржлива месечева економија. Туризмот најверојатно...

Во земјата на невините и на паднатите од Марс

По последниот развој на настаните сосема логично се поставува и прашањето можно ли е една таква институција, која беше формирана како алатка за борба...

Како Путин подметнува хибридна дрога во чаша политика

„Кога во иста реченица слушам за изгубени идеали, правна држава и Катица Јанева, ми доаѓа да се обесам на првиот облак во панталони“ Маја...

Некои предизвици на светското земјоделство

Проф. д-р Борис Анакиев Напредокот на процесот на интернационализацијата на светската економија, вклучително и на земјоделството, бара одредени работи да се имаат предвид при формирањето...