21 C
Skopje
22.10.2020 - 17:20

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24683)

Како до попродуктивно земјоделство

Статистичките податоци говорат дека учеството на земјоделството во бруто-домашниот производ во последниве години се намалува. Ако во 2014 година нивното учество во БДП беше...

Чинарот

Дали државите умираат е само реторичко и можеби поетизирано прашање. Тие не се природни и/или вечни феномени, наспроти верувањата на мнозина дека се од...

За погубното подигрување со народните светињи

„Направи плочка од чисто злато и на неа изрежи како на печат ‚Светиња Господова‘“ (Излез 28, 36) - му беше заповедано на светиот пророк...