5.6 C
Skopje
19.10.2021 - 7:20

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24682)

Намален бројот на туристите изминатиот месец

Во мај годинава во земјава се евидентирани 98.998 туристи, кои оствариле 205.356 ноќевања, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на туристите во мај...

Турција и Чешка го ратификуваа Протоколот за членство на Македонија во...

Народното собрание на Република Турција и парламентот на Чешката Република вчера го ратификуваа Протоколот за членство на Македонија во НАТО. Ратификацијата на протоколот во Турција...

Симболичните казни не ја намалуваат дискриминацијата

Како држава како да назадуваме во сè, па треба допрва да учиме за солидарност и толеранција, како и за борбата за праведни и инклузивни...

Супстандардните услови за сместување мигранти ќе станат минато

Потребата за изградба на нов објект, од МВР ја објаснија со обврската за почитување на меѓународните стандарди за сместување на овие лица, бидејќи и...

Рускиот систем „c-400“ стигна во Турција

Турската одлука да продолжи со купопродажбата на рускиот систем „с-400“ се очекува да ги налути САД, кои предупредија дека Анкара не може да ги...

Зголемување на ефикасноста и намалување на човечките грешки и корупцијата

МАКЕДОНСКАТА ЦАРИНА СО РЕВОЛУЦИОНЕРНА СИСТЕМСКА СОЦДАД-МОДЕРНИЗАЦИЈА Системот има цел да доведе до олеснување на протокот на стоки и патници на граничните премини и терминалите, битно...

Децата колатерална штета од неплаќањето алиментација

Проблемот со издршката на децата на разведените родители најчесто е проследен со изигрувања на законите, со намера еден од родителите да ја одбегне обврската,...

Онлајн-платформа за паркинг во општината Центар

Профункционира новата веб-платформа на јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“, преку која сите услуги на претпријатието стануваат достапни и по електронски пат. Ова значи...

Ќе биде ли успешен обидот за дискредитација на Вселенската патријаршија и...

И во православието се водат специјални војни Токму моментот што руските медиуми го акцентираат црковното прашање како суштинско, според верските аналитичари, упатува на индикации дека...