Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24677)

Младите кошаркарки стартуваа со два пораза на ЕП

Во 1-то коло македонските кошаркарки (до 18 год.) загубија од Романија, со 44-59, а во 2-то коло од Ирска, со 39-60 Македонската женска кошаркарска репрезентација...

Полицајците од нашите маала

Македонија има дури 522 полицајци на 100.000 жители, што е многу над европскиот просек од 318 полицајци на 100.000 жители или еден полицаец на...

Интелигенцијата на Македонците

По шеговитиот поглед на проблемот, барем на прв поглед, изгледа дека нискиот коефициент на интелигенција мора да е резултат на тоа што истражувачите како...

Како да се врати довербата во медиумите

Во ерата на широкиот пристап до информации, вистинити или не, луѓето од сите возрасти мора да си ја подобрат медиумската писменост. Но тоа не...