Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24677)

Повеќе од половина од потрошувачите не ги читаат декларациите кога купуваат...

Речиси за сите македонски потрошувачи (91 отсто) означувањето на храната, односно информациите напишани на пакувањето на храната и на пијалаците се важни. Педесет и...

Потребна е едуцирана и функционална администрација

Според многуте оцени за актуелната економска ситуација во земјава од релевантни домашни и странски експерти, се заклучува дека со сегашниот економски пораст Македонија може...

Тимоние: Идејата на Франција не е да го блокира проширувањето

Амбасадорот на Франција во Македонија, Кристијан Тимоние, се обиде да го објасни и ублажи категоричниот став на францускиот претседател Емануел Макрон во врска со...

Гоце Делчев бил врховен судија на Македонската револуционерна организација!

Пишува: Блаже Миневски Во спомените објавени педесет и пет години по неговата смрт во Скопје, војводата Никола Петров Русински, близок соработник на Гоце Делчев и...

Кинезите се двигатели на светскиот туризам

Светската туристичка организација при ООН во своето истражување открива дека приходите од туризмот растат побрзо за разлика од оние во трговијата. Приходите од меѓународниот...

Кој ја изложува својата држава перманентно на потсмев?

Дали е случаен фактот што сите земји во светот посветуваат големо внимание на протоколот? Апсолутно - не! Педантно практикуваниот протокол е огледало на една...

Каква надворешна политика може да се очекува од ЕУ?

Номинацијата на Урсула фон дер Лејен за претседателка на новиот состав на Европската комисија и на Шпанецот Жозеп Борел за нов шеф на европската...

Може ли дувалките да ја издуваат нечистотијата во градов

Во пролетните и есенските денови вработените на ЈП „Паркови и зеленило“ многу често ги користат дувалките за лисја, за да можат полесно да ги...

Граѓаните се задушуваат во прав, а надлежните чекаат покана

Облаци од прав се креваат по улиците во чија близина има градилишта, а поради тоа граѓаните не можат да поминат пеш по тие сообраќајници....