19.4 C
Skopje
13.5.2021 - 21:40

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24676)

Чувар на македонската црковна вистина

Целото тоа духовно наследство, кое со векови се собирало и градело во Македонија, покрај тоа што е доказ за црковниот континуитет на нашата црква,...

И папагалите се гугутки

Ма, скроз сум вљубен, нема што да ве лажам. Разведена е. Дури знам дека има симпатии за мене. Ама не дава, бре. Секој ден...

Како донесуваме одлуки?

Фронталниот лобус претставува најголем дел од хуманиот мозок, кој во еволуциониот тек се развил најпоследен, па затоа се смета за највисоко достигнување во развитокот...