Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24675)

Кога ќе проработи одговорноста, тогаш можеби ќе нè биде

Ако го отвориме Речникот на македонскиот јазик, во него во појаснувањето за зборот „одговорност“ има многу јасно толкување, кое гласи: „Обврска за совесно и...

Заедничката историја и потеклото по Дарвин

Од денешен аспект, навистина е комично некој да ги бара териториите што во одреден период ги поседувале или да ги посвојува ентитетите што живееле...

Грујо плови по Дунав, а Мицковски вади жешки костени

Опозициониот лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, сѐ уште ги слуша наредбите од неговиот пастир, кој како азилант ги ужива привилегиите и благодатите на Виктор...