Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24675)

Приштина забрани пристап за српски политичари

Одлуката на Приштина да им забрани влез на српските државни лица во Косово е потег без преседан, изјави Ивица Дачиќ, потпретседател на Владата на...

Младите и офицерите не сакаат да одат во војска

Проблем со која се соочува војската на Србија е што професионалните војници и офицерскиот кадар континуирано ја напуштаат воената служба Србија треба да ја разгледа...

Социјалната пензија ќе ја поттикне сивата економија

Во однос на поттикнувањето на неформалната економија, експертите велат дека тука веќе има простор за злоупотреба на социјалното право, со што би се поттикнале...

Учениците со посебни потреби помеѓу максималната инклузија и минималните услови

Тенденцијата за невклучување образовни експерти во клучните стратегиски и законски решенија во нашата земја не е нова, напротив, трае подолг период, што резултира со...

Едукативната мисија на Бигорски ги обединува децата

Веќе неколку години, во неколку смени, бигорската обител организира основна верска поука за деца. Летниот црковен камп е уникатен и специфичен настан, кој станува...

Досието „Македонија“ пред новите челници во Брисел

Досието за Македонија, кое веќе предолго време го шетаат низ бирократските лавиринти, собирајќи притоа нови услови, директиви, регулативи, според едни може, а според други...

Воената парада на Трамп ја подели американската јавност

Во пресрет на вчерашниот настан, критичарите, особено од редовите на Демократската партија, стравуваа дека Трамп ќе ја искористи свеченоста за политички говор и предизборни...

Во Аеродром се чисти кејот на Вардар

Комуналната служба на општината Аеродром, во соработка со екипи на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“, започна со акција за расчистување на кејот на реката...

Општината Карпош санира детски игралишта

Општината Карпош започна санација на детските игралишта во населбите Карпош 3 и Карпош 4. Надлежните велат дека овие две населби имаат најголем број зони...