Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24670)

Граѓаните се вртат кон понови возила

Во земјава, во моментот, во сила е увозот на половни автомобили што ги исполнуваат стандардите еуро 4, какви што наскоро би требало да бидат...

Полициските акции и истраги најинтересни за пратениците

Полициската акција во Љуботен, истрагата против сопственик на медиум за наводната вмешаност во корупција, рекетарство и перење пари, како и примањата на советникот на...

Забрзано се гради нова градинка во Стајковци

Во населеното место Стајковци забрзано се одвиваат градежни зафати за изградба на нова детска градинка, која треба да биде готова до крајот на октомври...

Недостигаат пристапни рампи за инвалидски колички

Од високите рабници на тротоарите, лицата со колички не можат да пристапат на пешачките зони. Од паркирани автомобили уште потешко можат да стигнат до...

Процедурите долги, роковите кратки

Би била вистинска штета, односно би имале сериозна стагнација на динамиката на реформите што сака да ги види ЕУ, а уште повеќе тежок застој...

Базен во дворот

Доколку сте љубители на пливањето или на одмарањето покрај базен, веројатно сте си замислувале дека еден ден ќе имате свој базен. Меѓутоа, ако дворот...

Летните скопски чуда

Ако сакаш да креваш чалами, треба да се пуштиш низ Вардар со внатрешна автомобилска гума, од Сарај до Камени мост. Но како ќе ја...

Прашањето за автокефалноста отвора и прашања за имотот

Случувањата во врска со црковните имоти во Црна Гора предизвикаа повторен судир и дополнителни поделби меѓу Српската православна црква и непризнаената Црногорска автокефална црква....