7.8 C
Skopje
6.12.2021 - 22:06

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24642)

Новинар на „Гардијан“ притворен во Скопје

„...Цел одред од заптии чекаше во хотелот под команда на еден капетан... Една личност, што не можев да ја препознаам, излезе од заседа и...

Децата во прегратките на политиката

Многу често дури и тригодишни деца наместо да ги знаат ликовите од цртаните филмови, повеќе ги знаат политичките ликови и нивните партиски слогани и...

Антикорупционерите пред предизвикот на лажните пријави

Заради намалување на ризикот за добивање на т.н. лажни пријави, во Државната комисија за спречување на корупцијата размислуваат да направат одреден образец според кој...

Престижна меѓународна награда за Мауровски, менаџер на ДГ „Бетон“

Директорот на секторот за контрола и известувања во ДГ „Бетон“ АД Скопје, Горан Мауровски, е меѓу 40-те најуспешни млади бизнис-лидери во Југоисточна Европа. Тој...

Малолетници се бројат како невработени

По објавените истражувања во кои младите на возраст помеѓу 15 и 19 години се посочуваат како најпогодени од невработеноста, се наметна дилемата како возрасната...

Се намножуваат болести од загадувањето на воздухот, водата и на почвата

Здравјето лесно може да се наруши и ако се пие загадена вода, а децата можат да добијат цревни инфекции што предизвикуваат дехидратација и дијареа...

Само автономни универзитети можат да го заземат своето вистинско место во...

ИНТЕРВЈУ СО ПРОФ. Д-Р НИКОЛА ЈАНКУЛОВСКИ, РЕКТОР НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ Студентите на УКИМ се стекнуваат со знаење, а потоа и со диплома...

Светите Кирил и Методиј ја сметале Македонија за своја татковина

Епохалната улога на светите Кирил и Методиј во нивното време и натаму во традицијата ги издигнува како христијански рамноапостоли и сесловенски просветители, пред сѐ поради нивните...

Во медицинската дигитална иднина имплантите се новите лекари

Тие се мали и паметни импланти, кои дијагностицираат и лекуваат, а во исто време го насочуваат и патот кон дигиталната иднина на здравјето Новите персонализирани...