Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24636)

ЕУ на крстосница

Многу нешта се изменија во изминатите четири децении, а од исходот на претстојното гласање ќе зависат многу работи, почнувајќи од идниот курс на Европската...

Туркање слон со голи раце

Отпорот кон промените не е нова општествена болка. Подигнувањето на тој ѕид речиси редовно се покажува посилно од реформаторите. Во тие случаи се засилуваат...

Дали папата го потера малото стадо, преку идентитетската кланица, до „царството“

Зад нас е првата посета на папата. Впечатоците се поделени и контрадикторни. Упати мноштво пораки, верски но и многу повеќе геополитички. Ќе се задржам...