Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24622)

Странските јазици ќе ми помогнат полесно да ги разберам другите народи

ТАЛЕНТИ: Александар Ивановски, полиглот Александар ќе учествува на светската јазична олимпијада „Хипо“, која ќе се одржи на 11 и 12 мај во Венеција, Италија Ученикот...

За зелениот зајак од Зелениково и за зелките од Зелено пазарче

Во „Колибри“, како подарок за сите деца, ексклузивно ја објавуваме серијата „За секоја буква приказна“ во 31 продолжение, на писателот Владо Димовски. Приказните се...

Изложба и велигденски базар на деца со посебни потреби во Кавадарци

Во пресрет на велигденските празници во Музеј-галеријата во Кавадарци се одржа продажна изложба на ракотворби насловена „Пролетта во бои“, изработени од штитениците на центарот...

Велигденски пеливан

Велигден е на прагот, нели? Еве за тоа и за своето братче што вели една Ели... Леле, и над чудото имало чудо! Моето братче Васко, ептен...

Даниел Цветкоски со најубаво велигденско јајце во Македонски Брод

Во организација на Домот на културата во Македонски Брод, по повод големиот верски празник Велигден, во овој град се одржа традиционалната манифестација „Најубаво велигденско...

Олег Најдовски прогласен за лауреат од прв степен

Олег е првиот македонски натпреварувач што се закитил со ваква висока награда на овој меѓународен фестивал, на кој годинава учествуваа повеќе од 300 натпреварувачи На...

До повеќе слушатели со „Си Зи“ – сопствен канал на Јутјуб

Здраво, јас сум Сања Здјелар. Имам 16 години и учам во средното музичко училиште „Илија Николовски-Луј“ во Скопје, во класата на проф. Аспарух Хаџи Христов....

Мерата никому нема да му создаде мака

проф. д-р Кирил Темков Како на скапоценостите, така времето не им минува ни на позитивните морални идеи и поуки. Некои од нив траат илјадници...

Разумот повторно е поразен од омразата

За да се постигне и одржи потолерантен, а секако и помалку насилен свет, потребни се големи напори и еднакво справување со главните причини за...

Велигденска: лајф коучи

(Писмо до Неговиот незнаен апостол) Ти, што си останал анонимен апостол, а си бил сведок на Голгота, слушни ме добро! Многу време помина од...