16.8 C
Skopje
13.6.2021 - 18:54

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24621)

Десет милиони евра за изборна кампања – продуктивна или непродуктивна инвестиција

Речиси секогаш финансирањето на партиите, особено во изборна кампања, предизвикува внимание во јавноста. Сега, кога на овие избори првпат државата пред почетокот на изборниот...

Јудиниот бакнеж

Се шири чувството дека не постојат обични граѓани, туку само патриоти и предавници, дека секој секого издава, дека секој за нешто е предаден (продаден)...

Бигорскиот манастир со голема посетеност

Древното македонско светилиште, бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител“, низ вековите и денес претставува духовен центар не само на Македонија туку и пошироко, на Балканот....

Вучиќ бара поддршка од Пекинг пред средбата во Берлин

Србија е под притисок да пристапи на платформата што се заговара од Париз, Берлин и западните центри на моќ за да се реши статусот...

Велигден дваесет века го преобразува човештвото

Од тоа кога ќе падне Велигден зависи и датумот на празнување на Вознесението Христово, Спасовден, и на Слегувањето на Светиот дух врз апостолите, Духовден Христовото...

Македонците и МПЦ се реалност

Велигденско интервју со владиката Агатангел Неправдата не може да изроди правда. За овој ноторен факт е свесен и Светиот синод на Вселенската патријаршија. Лицемерно и...

Многу вредни книги биле одземени од сопствениците и однесени во Истанбул!

СПОРЕД ОСМАНЛИСКИОТ РЕГИСТАР ЗА СКОПЈЕ ОД 1896 ГОДИНА: Пишува: Блаже Миневски Во Османлиската Империја за секој вилает, санџак и каза се водел регистар со податоци за...

Лошото образование креира неспособно општество

КАДЕ Е КОРЕНОТ НА СИТЕ НАШИ ПРОБЛЕМИ И оние малку квалитетни кадри што ќе произлезат од нашиот образовен систем, не можејќи да дојдат до израз...

Ова се најдобрите бесплатни игри од 2019 година

Видеоигрите претставуваат визуелен медиум. Развивачите на игри и издавачите обично продаваат игри базирано на тоа како изгледаат. Во текот на последните четири децении индустријата...