Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24612)

Искри што можат да ги потпалат меѓуверските односи

По оваа, за јавноста мошне изненадувачка комуникација, од Комисијата за односи со верските заедници велат дека токму верските лидери треба да бидат пример за подавање...

Асанж ја користел еквадорската амбасада за шпионирање?

Еквадорскиот претседател Ленин Морено порача дека активностите на Асанж ги прекршиле условите за азил, кој му беше доделен откако во Шведска беше обвинет за...

Карпош ќе добие спортско-адреналински парк

На кејот на Вардар ќе се гради спортско-адреналинскиот парк во близината на вливот на реката Лепенец во Вардар. Ќе се протега на вкупна површина...

Ни треба вистинска република, а не држава-банкомат

БЛЕРИМ РЕКА Зошто сметате дека токму вие сте најдобриот избор за граѓаните и кои се клучните фундаменти на вашата програма? Затоа што јас сум за...

Скопската вода уште тече низ азбестно-цементни цевки

Скопскиот водоснабдувачки систем водоснабдувачки систе е со должина од 1.310 километри, од кои нешто повеќе од 100 километри се азбестно-цементни цевки кои допрва треба...

Ќе бидам гласот на совеста, правото и на народот

ГОРДАНА СИЉАНОВСКА-ДАВКОВА Зошто сметате дека токму вие сте најдобриот избор за граѓаните и кои се клучните фундаменти на вашата програма? Во време на длабока уставна...

Ќе бидам гласот на граѓаните и гласот на разумот

СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ Зошто сметате дека токму вие сте најдобриот избор за граѓаните и кои се клучните фундаменти на вашата програма? На овие избори граѓаните ќе избираат...

Тројца кандидати, 6 прашања, 18 различни одговори

ЕКСКЛУЗИВНО ВО ДЕНЕШНИОТ БРОЈ: ПРЕДИЗБОРНО СООЧУВАЊЕ НА ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДРЖАВАТА Во самиот финиш на изборната кампања, пред првиот круг гласање на 21 април,...

Абразивна паста што jа зголемува моќноста на автомобилот

Пастата преку текот на обработка ја чисти и полира внатрешноста на моторот, а тоа му овозможува и подобра работа Постигнување ефикасност и моќ се едни од...