Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24605)

Кнез со сензуална и софистицирана колекција

Свила, бисери и свилено жерсе се изборот на материјали за новата лимитирана сензуална и софистицирана модна колекција на модната дизајнерка Ивана Кнез, насловена „Би-ми...

Едукативен фотосамит во „Чифте-амам“

Третиот интернационален самит за фотографи и видеографи ќе се одржува од денеска до 11 април во „Чифте-амам“. Ова е единствениот регионален собир, чија цел...

Промоција на „Здив“ и изложба на Христо Петрески

Денеска, во 12 часот, во Културно-информативниот центар ќе се одржи промоција на поетската книга „Здив“ во издание на „Феникс“ и ќе биде отворена изложба...

Се гради нов мост меѓу книжевното и етнолошкото

„Етнологот како писател: писателот како етнолог“ е проект што го реализираат Институтот за етнологија и антропологија и Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности Под...

Бугарските камионџии се подготвуваат за голема преселба

Над 12.500 компании се лиценцирани во Министерството за транспорт на Република Бугарија за да вршат меѓународен превоз. Околу 75 отсто од нив поседуваат од...

Автоматска пушка се продава за 65 евра

Министерството за одбрана на Црна Гора на последниот тендер за продажба на вишокот оружје и воена опрема понуди значајно количество од оружјето со кое...

Парите во Србија најчесто се перат преку станови и половни автомобили

Парите во Србија се перат преку изградба на станови и трговија со половни автомобили. Со анализата на сомнителните трансакции во 2018-та, кои главно се...

Македонија и понатаму зависна од термоцентралите

Во делот на обновливите извор на енергија, Македонија, со 18 до 19 отсто енергија во финалната потрошувачка, нема да ја постигне поставената цел од...

Му треба ли на Балканот нуклеарно оружје

Неодамнешната изјава на поранешниот министер за надворешни работи на Бугарија, Соломон Паси, дека Балканот има потреба од нуклеарно оружје бидејќи тоа ќе го гарантира...

ЦИВИЛ: Продолжува политичката злоупотреба на деца

Од долгорочниот мониторинг на ЦИВИЛ - Центарот за слобода се констатира дека политичката злоупотреба на децата продолжува со несмалено темпо. Децата се во првите...