Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24599)

Заборавивме ли да се смееме?

Обременети сме со политика, која навлезе во сите пори на нашето живеење, на телевизија во ударни термини има само политички дебати, а тоа не...

Кога би избирал државен празник, јас сум за Први април!

И во својата 95-та година, Ефтим Гашев пишува и издава книги, а последната содржи 6.000 афоризми „Кога би избирал државен празник, јас сум за Први...

Конкурс за доделување на државната награда „Мајка Тереза“

Одборот за државната награда „Мајка Тереза“ распиша конкурс за доделување на наградата во 2019 година. Конкурсот ќе биде отворен од 1 до 30 април...

Сликата на Мунк не претставува човек што вреска

­Иако е нашироко прифатено дека на една од најпознатите слики на светот, „Крик“ на Едвард Мунк, е претставен човек што вреска, делото воопшто не...

Изложба на љубопитната патничка и сликарка од Словенија

Тематската изложба на Аленка Герлович ќе претстави избрани дела што сликарката ги создала помеѓу 1953 и 1957 година во Скопје, а пред сѐ во...

Нуклеарниот отпад до дворот на соседот

Информациите дека постои можност депонијата за нуклеарен отпад од Хрватска и од Словенија да биде во непосредната близина на границата ја вознемирија јавноста и...

Крај на хоророт во битолскиот затвор

Битолскиот затвор кај „Црн мост“ од пред извесно време е целосно празен и отворен. Првпат откако е изграден овој затвор, освен на влезната капија,...

Пентагон одобри една милијарда долари за ѕидот на Трамп

Привремениот секретар за одбрана Петрик Шенахан го авторизира командантот на Инженерскиот корпус на американската војска да почне со планирање и доделување една милијарда долари...

За говор на омраза речиси и да не постои судска практика

Долго време од појавата на социјалните мрежи тие беа некако законски игнорирани како паралелен универзум на реалното општество, додека не стана јасно дека таквата...

Македонија ќе биде растурена по истиот принцип како Југославија!

Според ексклузивни сознанија од истражувањето на Робин де Рајтер Пишува: Блаже Миневски Според Робин де Рајтер, кој ги истражувал влијанието и моќта на тринаесетте семејства што...