Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24593)

Со мали плати секое поскапување е големо

Податокот дека цената на електричната енергија во земјава, на пример, е една од најниските во регионот не е некаква утеха за нашите сограѓани, бидејќи...

Сеќавајќи се на НАТО-интервенцијата

Понекогаш мора да се повлече црта и да се остават настрана и прашања што се чинат не само исклучително важни, туку и ургентни, па...

Варијабилноста на срцевиот ритам

Варијабилност на срцевиот ритам претставува мера на варијацијата во време помеѓу секој срцев удар. Оваа варијација е контролирана од страна на автономниот нервен систем...