Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24592)

Емоциите на кантар – чии се побитни, македонските или грчките?

ПРЕСПАНСКИОТ ДОГОВОР НИЗ ПРИЗМАТА НА ЧУВСТВАТА Преспанскиот договор, со сите свои противречености и контроверзии, сепак во себе нема вградено член за мерење на емоциите што...

Цензурата позната и на македонските власти

Забраната за продажба на книгата на Стојан Андов, тргањето од репертоар на стендап-настапот „Северно од Македонија“ на Сашо Тасевски, „Северно од Македонија“, цензурата на...

Селин Дион – дива со најмоќен вокал во поп-музиката

Дефинитивно Селин Дион е пејачка со најмоќен вокал, и притоа стручно вешт на највисoко можно ниво. Да, најмоќен, и стручно најдотеран, бидејќи за најубав...

Легендарниот Асановиќ соработува со Влатко, Каролина и со Владо

Ова е своевидно враќање и на самиот Тихомир Поп Асановиќ, кој инаку е роден во Скопје, кое доаѓа по повеќе од четири децении солистичка...

Косово беше плодна почва за извоз на џихадисти

Оваа недела ќе се одбележи 20 години од косовската војна и денот кога НАТО ја почна својата прва голема воена офанзива над српската територија....

Поштенските кочии од времето на Наполеон

Тие поштенски кочии станале многу популарни под името мал-пост (француски malle-post), односно кочии за пренос на спакувани пратки. Најпрвин тие функционирале на две тркала...

Јануарските сметки за струја ги испржија граѓаните

Ако броилото не е отчитано и корисникот добие сметка со претпоставени вредности во кои има повеќе или помалку киловат-часови, тие во следната сметка ќе...

Амбасадорот Јанакакис прозборе македонски

Канцеларијата за врски на Република Грција во нашата земја, која во согласност со Преспанскиот договор наскоро треба да прерасне во амбасада, вчера го одбележа...

Кампањата се извалка уште пред да почне

Во трката по гласови не се штеди противникот, па некогаш се посегнува и кон валкана кампања, со инволвирање, оцрнување или омаловажување и на блиските...