Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24591)

Дигитализација на услугите за поефикасна јавна администрација

Модерна јавна администрација насочена кон граѓаните, да се скрати времето на чекање за потребен документ, дигитализација на поголем број услуги, како и воведување електронски...

И со либерализацијата, цената на струјата засега непроменета

Граѓаните што остануваат со универзалниот снабдувач важно е да знаат дека цената на енергијата останува непроменета до јуни, кога се носи нова одлука за...

Балканските поврзани садови

Логично е да се заклучи дека сите процеси во регионот, независно дали станува збор за политички, економски или за безбедносни, секогаш се поврзани меѓу...

Битолската Касарна конечно целосно урбанизирана

Предвидено е инфраструктурните активности да завршат до крајот на овој месец, по што ќе следуваат технички преглед и отстранување на евентуалните недостатоци По неколку години...

По тужбата на Фрчкоски, судот ја забрани книгата на Андов

Станува збор за книгата чии најинтересни извадоци „Нова Македонија“ ги објави во десет продолженија, во текот на ноември и декември минатата година, a за...

Суспензијата на партијата на Орбан ги подели Европејците

Одлуката за суспензија, а не исклучување на Фидеш од Европската народна партија, беше дочекана со остри критики и оценета како посрамотување на Европа и...

МАНУ останува, но само како акроним

МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ И УМЕТНОСТИТЕ, СЕПАК, СО НОВО ИМЕ Ниту Македонската академија на науките и уметностите, како врвна национална научна институција, не можеше да...

ЕУ со контрарок за брегзит?

Се очекуваше вчера Европската Унија да го отфрли барањето на британската премиерка Тереза Меј за тримесечно одложување на брегзит и да постави нов датум,...

Најновата „инсталација“ во дворот на уметниците

Уметниците вообичаено се чудни, имаат различни креативни нарави што повеќето луѓе не можат да ги разберат. Но најверојатно во овој случај не станува збор...