Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24588)

Низа забелешки за предлог-законите што се однесуваат на безбедносно-разузнавачките служби

Преголема акумулација и концентрација на моќ во рацете на премиерот, кој ќе претседава со Советот за координација на безбедносно-разузнавачката заедница, а ќе го предлага...

Неорганизираноста нè пластицифира

Непостоењето на ефикасен третман на пластиката е главниот фактор што доведува таа да завршува на местата каде што не треба. Во домаќинствата не постои...

Нема навика за користење платнени торби

Светот има проблем со загадувањето што доаѓа од пластиката. Ова загадување претставува голем проблем откако голем број истражувања покажаа дека водата што се консумира...

„Боинг“ сам си правел технички прегледи

ФАА, поради наводните недоволни фондови и ресурси, во изминатите години делегираше сѐ поголем авторитет на „Боинг“, да преземе поголем дел од работата за сертифицирање...

Народни избраници или меѓународни патници

Колку се исплатливи и колкава е користа од патувањата на пратениците во странство? Според аналитичарите, повратните бенефиции од ваквите патувања се мали за државата,...

„Бугати ла воатур ноар“ е најскапиот автомобил во светот

Производителот на автомобили „бугати“ креира еднократна спортска верзија на автомобил наречен „ла воатур ноар“. Овој автомобил е создаден од јаглеродни влакна и е продаден...

Видеото на УСАИД го вклучи алармот

Реалната состојба во земјава со барања за азил, според податоците од МВР, не би требало да претставува причина за поголема загриженост, но препораките на...

За АМС, Собранието на ФФМ е нелегитимно?

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по последните настани поврзани со случувањата во Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) и одржаното Собрание на кое беше...

Симе Симовски ги построи репрезентативките

Македонската женска ракометна репрезентација вчера во салата „Автокоманда“ во Скопје го имаше првиот тренинг во рамките на неделата на ЕХФ, како прва фаза од...