Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24584)

„Исчисти ја планетата“ – нов вирален предизвик

Низ светот со голема брзина се прифаќа новиот вирален предизвик наречен „трештаг“, кој заслужува пофалба. Најди депонија, исчисти ја и објави фотографии пред и...

Натпревар без победник

На Бадник 1781 година, на дворот на Јозеф Втори се одржал несекојдневен натпревар. За да ги восхити своите гости, австрискиот император ги поканил двајцата...

Тишината беше прегласна во „Милениум“, се слушаше само животот на Атиџе

„Медена земја“ завчера ја имаше својата прва затворена проекција на големото платно во „Милениум“, кое беше мало за да ги собере сите емоции што...

Избор поезија за 90 години од раѓањето на Матеја Матевски

Со изборот од поезијата „Дождови - 90 песни“ од Матеја Матевски, приреден од поетот Раде Силјан, вчера во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во...

Композиторите останаа без единствениот подиум за своите дела

Композиторката Дарија Андовска ја нарекува скандалозна одлуката на Министерството за култура да не го поддржи најстариот и единствен фестивал за современа музика „Денови на...

Албанија сè подлабоко тоне во политичка криза

Се продлабочува кризата на политичката сцена во Албанија, откако опозицијата го напушти парламентот, а повиците на меѓународната заедница за дијалог меѓу двете спротивставени страни...

АИ: Европа замижува пред бруталноста на хрватската полиција кон мигрантите

Невладината организација Амнести интернешенал (АИ) предупреди дека во Хрватска и во Босна и Херцеговина (БиХ) се одвива сериозна хуманитарна криза, притоа обвинувајќи ја Европската...

Растот на економијата лани 2,7 отсто

Реалниот раст на економијата лани, според објавените информации на Народната банка, е 2,7 отсто и е повисок од очекуваниот со октомвриските проекции од 2,3...

Дали САД ја преувеличуваат заканата на „Северен тек 2“ по ЕУ

Заканата од гасоводот „Северен тек 2“ за Европската Унија е многу преувеличена од страна на американската влада, изјавил Дејвид Банкс, бившиот советник на американските...

„Газпром“ во 2020 година ја запира испораката на гас низ Украина...

„Газпром експорт“, фирма-ќерка со стопроцентна сопственост на „Газпром“, планира да го прекине транзитот на гас преку Трансбалканскиот коридор низ Украина во Турција од следната...