-4.2 C
Skopje
1.12.2021 - 4:44

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24577)

Поетско читање во Кичево

По повод Меѓународниот ден на жената, 8 Март, литературниот клуб „Китка“ од Кичево, вечерва, од 18 часот, организира трети литературни средби „Поетски ѕвезди“. На ова...

Месецот на франкофонијата почнува со промоција на романот „Малечка“

Промоција на македонскиот превод на романот „Малечка“, во издание на „Или-или“, со што ќе започне одбележувањето на Месецот на франкофонијата низ повеќе македонски градови,...

Од Рамна нива до НАТО

Македонската армија изоди трнлив пат за да стигне онаму каде што е денес во предворјето на НАТО. Симболиката е дотолку поголема што токму во...

Браќа (1)

- Што ми требаше да го извадам од подрумот? - се караше нерасположено буткајќи го велосипедот со издишана задна гума. А утрово сѐ изгледаше позитивно:...

НАТО-варвари

Мене ме јаде јанѕата зошто ние Македонците немавме храброст и доблест да му се спротивставиме на НАТО, како што го направија тоа Србите, и...

Територијалната размена меѓу Србија и Косово ќе ја отвори Пандорината кутија

Изгледа дека повеќе не важи цврстиот општоприфатен принцип на Западот по секоја цена да се избегне прецртувањето на границите по етничките линии. Претседателите на...