25.8 C
Skopje
25.9.2021 - 21:00

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24569)

Убедлив пораз на македонскиот Тоти

Во последно време на македонската политичка сцена се чувствува голема раздвиженост од страна на политичките субјекти, било да се работи по позиција или опозициjа,...

Тодор Николовски – тениски шампион и глобтротер

Николовски беше повеќекратен македонски првак во сите конкуренции. Сениорските титули му носеа најголема радост. Тој беше и втор младинец во Југославија во 1971 година Тенисот,...

Ние и терористите

Стравот во кој живеат македонските граѓани е најмалку поврзан со глобалниот тероризам, ами многу повеќе со неспособноста на државата да се справи дури и...

Малку време за голем економски бум

До пред неколку дена сѐ уште дебатиравме и исчекувавме одлука дали со претседателските избори ќе се одржат и предвремени парламентарни избори. Во меѓувреме, партиите започнаа...

Нацијата, мултикултурноста, граѓанскиот концепт и двоетничката реалност

Што понатаму и која состојба ја покажува сегашниот „карактерен идентитет на државата“? Менува ли нешто промената на Уставот и уставните амандмани направени по Преспанскиот...