Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24538)

Челичната индустрија бара владина поддршка

Владата има на располагање низа можни мерки што ги преземаат и другите земји, но ќе видиме што ќе одлучи, изјави претседателот на Здружението на...

Децата се жртви на новите трендови во исхраната

Веганството и вегетаријанството сѐ почесто се промовираат како најздрав начин на исхрана, кој на луѓето ќе им даде долговечност и живот без болести, па,...

АРМ води истрага за војникот креатор на лажните вести

Додека Македонија се стреми кон НАТО и ЕУ, постојано вложува во сајбер-одбраната, а Владата повикува на организиран фронт за борба против лажните вести, деновиве...

Бугарскиот патријарх дава надеж за автокефална МПЦ

Верскиот аналитичар Бранко Ѓорѓевски вели дека многупати досега и македонската јавност го укажувала истото што и бугарскиот патријарх, односно дека со решавањето на проблемот...

САД ја засилуваат ракетната одбрана

Американскиот претседател Доналд Трамп го повика Пентагон за подготвување нова одбранбена стратегија за подобра заштита на САД од потенцијалните непријатели, кои забрзано работат на...

Изборите напролет – клучен тест за власта и за опозицијата

Претстојните избори напролет, двојни (заедно со парламентарните) или поединечни (само претседателски), се своевиден нов референдум за граѓаните, на кои тие ќе ги оценат досегашните...

Агенција и инспекторат за албанскиот јазик, хонорарци за македонскиот јазик

Кога ќе се споредат буџетот, овластувањата, бројноста, кадровската екипираност, но и севкупната логистика на телата што треба да се грижат за македонскиот јазик и...

Паѓа рејтингот на Путин

Рејтингот на рускиот претседател Владимир Путин престана да биде неранлив, што е последица од влошувањето на условите за живот во Русија, пишува весникот „Ведомости“. Првото...

Германија депортирала рекорден број бегалци во членки на ЕУ

Германија депортирала рекорден број бегалци во земји-членки на Европската Унија, покажуваат податоците на федералните власти. Повеќе од 8.600 луѓе се депортирани во други држави...

Плановите на Пентагон ќе ја разгорат глобалната трка со оружје

Експертите предупредуваат дека зајакнувањето на американската ракетна одбрана само ќе ги зголеми стравовите на Москва и на Пекинг. Американскиот претседател Доналд Трамп минатата недела...