Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24530)

Две илјади и деветнаесетта: конечно НАТО, за ЕУ ќе почекаме

Поголемото влијание на десните популисти во Европскиот парламент, во Советот на ЕУ и Европскиот совет, како и во Европската комисија, ќе значи предизвик на повеќе...

Вакцинирани од одговорност

Во изминативе години уредно бевме информирани како во САД и во голем број европски држави, кои, се разбира, ги користиме како модел, се промовира...

Најдобрите филмови за 2018 година што не сте ги гледале

Голем број весници, филмски онлајн-сајтови и магазини објавуваат листи на филмови што ја обележале 2018 година. Па, така, и „Гардијан“ претстави листа, но со...