Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24524)

И милениците ќе чекаат Нова година во хотел

Секој сопственик ќе може на 31 декември во договореното време да го однесе својот миленик и да си го земе следниот ден, на 1...

Чувството на среќа нема значење ако не се сподели

Најупотребуваниот збор во празничните денови Сите целат да бидат обезбедени со материјални добра, но во таа трка по материјалното, не треба ли малку да застанеме...

Ние сме граѓани на светот, а Македонија ми е инспирација

Петре Николоски, скулптор Неговото дело „Бесконечност“ е изложено како завршна активност за годинава во рамките на 70-годишниот јубилеј на Националната галерија на Македонија, еден од...

Хокни годинава го симна Кунс од тронот на најскап уметник

Во збирката на Музејот на современа уметност во Скопје има две дела на Дејвид Хокни Британскиот сликар Дејвид Хокни стана најскапиот жив сликар, успевајќи да...

Замрзнатите конфликти ги одржуваат национализмите

Изминатата година немаше значителен исчекор на балканските земји во градењето вистински реформи што ќе значат приближување кон демократско и праведно општество. Состојбата во државите...

Македонија станува етаблирана винска дестинација

Винскиот туризам е нераскинлив дел од целата винска приказна и Македонија како винска земја има огромни можности за промоција на своите вински убавини и...

Дојде време и ЕУ да се дели

ЕУ досега се прошируваше во повеќе бранови, а полека почна да го интегрира и Балканот. Но во 2019 година, ЕУ првпат во својата шестдецениска...