Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24523)

Романтично акустично доживување со „Нокаут“, Џамбазов и Харе

Годината во која го одбележуваат својот јубилеј, 20 години успешна музичка кариера, членовите на групата „Нокаут“ ја одбележаа со акустичен концерт што се одржа...

Новогодишната плејлиста зависи од атмосферата

За добра журка е пресудна музиката. Музиката го поставува целиот тон на забавата. Без разлика дали музиката нежно свири во заднина или имате подиум...

„Арс ламина“ донира книги во детските клиники

Издавачката куќа „Арс ламина - публикации“ деновиве донира новогодишни пакетчиња во Детската клиника - Скопје и во ЈЗУ клиничка болница „Д-р Трифун Пановски“ во...

Музичко патување во иднината со „Крафтверк“

Уште од првите синтисајзери од марката „муг“ од 1960-тите години, па до денешниот лаптоп, електронскиот звук бил важна карактеристика во музичкиот лексикон на рокот....

Румена Бужаровска ќе потпишува книги

Денеска од 13 до 15 часот, љубителите на книжевноста во книжарницата „Или-или“ ќе бидат во можност да се дружат со авторката Румена Бужаровска, која...

Матера и Пловдив се европски престолнини на културата за 2019-та

Натпреварот меѓу европските градови годинава беше еден од најтешките досега, со 21 натпреварувач, број што ја претставува големата популарност на настанот. Европските престолнини на културата...

Невкусна партиска чорба по убиството на студентот

Протестите под мотото „Правда за Давид“, кои непрекинато се одржуваат во Бања Лука добиваат поддршка и од други градови на Босна и Херцеговина. Собирите...

Скопска сензација – првата самопослуга

Во 2019 година се навршуваат точно 60 години од отворањето на првата самопослуга во Скопје. Тоа е убав повод да се навратиме кон овој...

Трихинелоза ги нападна дивите свињи

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), Зоран Атанасов, соопшти дека е утврдена болеста трихинелоза кај дивите свињи на територијата речиси на цела...

Пријавување за „Водици 2019“

Заинтересираните граѓани за учество на манифестацијата „Водици 2019“ (положување на светиот крст во водите на р. Вардар), која традиционално ќе се одржи на мостот...