26.8 C
Skopje
17.9.2021 - 19:01

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24519)

Новогодишни песни

Пред Нова година Кутрето Златко за дарови од Дедо Мраз се подготвува Но, најпрво од навики некои треба да се збогува - Кога Дедо Мраз ќе се обиде низ оџакот...

Зимата пристигна во 3-в одделение во ООУ „Ј.А. Коменски“

Ете, пристигна ова наше големо бело злато. Зимата за нас е најубаво годишно време. Самата си има свои убавини. Убава е затоа што целиот...

Предновогодишен концерт во Кичево

Во големата сала на Центарот за култура во Кичево, денеска, со почеток во 19 часот, предновогодишен концерт ќе одржат хорот и оркестарот при ОСУ...

Рајот на посакуваните писма

Третонаградено писмо на меѓународниот конкурс на Сојузот на пошти на Македонија „Замисли си дека си писмо што патува по светот“ Здраво, тажни, среќни, горди, вљубени.... Секојдневно патувам......

Разбирањето со луѓето е најубаво нешто!

проф. д-р Кирил Темков Јас сум оптимист затоа што знам, верувам дека сѐ може да биде подобро и дека ќе надвладеат добрите луѓе и правилните...

Превисока цена за грчката лага

Асимилациите на Македонците во Грција и во Бугарија по 1913 година и нивниот однос кон нив до денес се голема поука и за нас...

Потреба од катарза

Откако ќе ја испратиме старата година (а со неа и старата држава) и ќе ја раскитиме елката, по 15 јануари, ќе мораме да ја...

Година како во земјата на чудата

Цинично настроените имаат доволно докази да констатираат дека ако во оваа година земјата не влезе во ЕУ (а остана некако недефинирано дали доби и...