Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24506)

„Скопски грув“ ќе го направи Скoпје поубаво место за живеење

„Скопски грув“ е колектив на млади луѓе што има цел да внесе свежа енергија во културно-уметничкиот живот во Скопје „Скопски грув“ е колектив на млади...

Со тапани од сопствено производство свирел на 10.000 свадби!

Рамиз Алимовиќ, тапанар и занаетчија Во изминатите 50 години тапанарот Рамиз Алимовиќ од Кичево, бил дел од над 10.000 свадби и други веселби. Освен во...

Изложба „Хероините на нашето време“ на Јана Јакимовска

В понеделник, со почеток во 19 часот, во Музејот на градот Скопје, ќе биде отворена изложбата на слики насловена „Хероините на нашето време“ на...

Александар Ефтимовски изложува во Хонгконг

Во Хонгконг до 20 декември ќе се одржува изложбата на скулптури на академскиот скулптор Алексадар Ефтимовски, насловена „Континуитет“, со која тој и го завршува...

Климт и Шиле – бесрамните виенски мајстори

Изложбата „Климт/Шиле: цртежи“, отворена во Кралската академија во Лондон со предупредување дека не е за малолетни лица, покажува како учителот (Густав Климт) и неговиот...

Фирмите со недостиг од работници за проекти во Германија

Недостигот од работна сила не е само проблем за фирмите што работат во Хрватска туку и за оние компании што имаат одобрение за работа...

Тричленото претседателство со различни политики и иконографии

Претседателството на Босна и Херцеговина во наредните осум дена би требало да го именува новиот мандатар за состав на Советот на министери на БиХ....

Воените барабани се слушаат од три страни

Состојбата со односите меѓу најголемите светски сили сѐ уште е далеку од конечното решение. А какво ќе биде тоа решение, никој не може да...

Биопрогноза за полесно справување со временските услови

Благодарение на едно мало лично истражување иницирано од УХМР, направив мала анкета на луѓе што ги споделуваат своите симптоми предизвикани од временските услови од...

Опаѓа извозот на конфекциски производи

Бројот на работниците секоја година опаѓа и ваквата состојба ги обесхрабрува сопствениците да вложуваат во нова опрема и во модернизација, што исто така е...