Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24505)

Македонија и Скопје ми се како втор дом

Јас сум човек што ги чувствува просторот, луѓето, енергијата и можам да кажам дека ми одговараше животот во Скопје. Тоа ми е еден од...

Музичките ѕвезди од регионот заедно на МАС во Белград

Љубителите на музиката од целиот регион наскоро ќе имаат можност да гласаат за своите омилени песни и изведувачи, а со тоа да ги зголемат...

Џони Мичел – секогаш своја, независна, оригинална и неповторлива

Според Дејвид Крозби, Џони Мичел е најдобра жива пејачка и текстописка што ја познава светот. Ќе биде запаметена и по плодната соработка со музичките...

Почина актерката Љупка Џундева

Во Скопје вчера почина актерката Љупка Арсова Џундева (1934-2018), тивката дама на македонското актерство, како што ја нарекоа вчера нејзините колеги од Македонскиот народен...

Сотир Хаџи Николов изложува во Прилеп

„Постварување“ е насловот на тематската изложба на уметникот Сотир Хаџи Николов, која е отворена во ликовната галерија при центарот за култура „Марко Цепенков“ и...

Промовирана „Припитомување на кучката“ на Андоновски

Полека светот од богови преоѓа на полубогови, од полубогови на јунаци, од јунаци преоѓа на луѓе, од луѓе на политичари и бирократи и од...

Преку дуално образование до практични вештини потребни за стопанството

Евгенија Шулевска е ученичка во експерименталната паралелка за дуално средно стручно образование, заедно со уште 17 ученици. Наставата во прва година ѝ е повеќе...

Некои работници сѐ уште чекаат К-15

Од Организацијата на работодавци на Македонија велат дека подобрите компании регресот за годишен одмор го исплатиле уште летоска, пред одморите, но некои финансиски послаби...

Што се наоѓало некогаш на просторот пред „Холидеј ин“?

На нашата поширока јавност малку ѝ е познато дека на просторот пред „Холидеј ин“ некогаш постоел амам! Да, вистински амам. Амамот бил наречен „Вардар...

Антибиотиците да не се пијат како витамини

Точен број на пациенти што се резистентни на антибиотиците во земјава не е утврден, зашто, според микробиолозите, се штеди на проби и материјали, но...