Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24496)

Со концерт на д-р Неле Карајлиќ почнува 20-от „Таксират“

Официјалната музичка програма на „Таксират“ ќе почне утре со концертот на д-р Неле Карајлиќ, бившојугословенската легенда од „Забрањено пушење“ и „Топ листа надреалиста“. Оваа...

Кобната клучка кај Хиподром

Кој и зошто сакал предвремено да го „пензионира“ тогашниот шеф на државата Киро Глигоров, какви заканувачки пораки биле испраќани до него и до тогашниот...

Си замина Мајсторот, но остави многу зад себе

Грозданов беше брилијантен актер, располагаше со особен сензибилитет. Беше врвен мајстор, кој, за жал, тешко ќе се повтори, вели глумецот Бранко Бенинов Мите Грозданов (1943...

Додик не се откажува од личното обезбедување

Дирекцијата за координација на полициските тела на Босна и Херцеговина го информирала претседателот на Претседателството на БиХ, Милорад Додик, дека ниедна друга полициска агенција,...

Од Военото училиште се „регрутираат“ премиери и претседатели

По ослободувањето на Бугарија, Военото училиште му дало на бугарското општество тројца претседатели на Народното собрание, десетици пратеници, петмина премиери Армијата на Бугарија продолжува да...

Што се крие зад двосмислените изјави и провокативните гестови

Постои ли опасност зад превезот на разните видови меѓудржавна соработка да се кријат амбициите на некои балкански политичари за спроведувања големодржавни политики, чија крајна...

Селективна амнестија заплеткана во преседани

Правните експерти, уште од појавувањето на целата иницијатива за т.н. помирување во Собранието преку закон за (селективна) амнестија, опстојуваат на ставот дека целиот процес...

Се создава арапско НАТО

Наредната година, под водство на САД и врз основа на Истанбулската иницијатива на НАТО, се планира формирање на воениот сојуз Блискоисточна стратегиска алијанса (МЕСА),...

Семинари и расправи, а решение за загадувањето на воздухот нема

Загадувањето на воздухот беше тема и на еднодневниот семинар во Скопје, на кој се дискутираа предвидените владини мерки за намалувањето на загадувањето на воздухот. Скопскиот...