29.8 C
Skopje
26.7.2021 - 11:43

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24466)

Марија Спасовска со „Дома“ на „Детската евровизија“ во Минск

Песната „Дома“ во изведба на Марија Спасовска со која Македонија ќе се претстави на „Детската евровизија“ во Минск, Белорусија, на 25 ноември, е веќе...

Екстремен и ексклузивен џез-фестивал со порака за човекови права

Маестро Тони Китановски на завршницата одржа концерт со кој беа спуштени завесите на фестивалот. Патем тој беше најпосетен и најпривлечен од сите 12 годинашни...

Приштина го загрозува дијалогот со Белград

Донесувањето закони за формирање војска на Косово е еден психолошко-пропаганден момент, кој им дава тежина на преговорите со Белград, и претставува истакнување јасен став...

БиХ се соочува со мигрантска криза

Незадоволството на граѓаните во Бихаќ постојано расте, а некои од нив се самоорганизираат за пронаоѓање мигранти на автобуската станица Граѓаните во Босна и Херцеговина, кои...

Матичната евиденција полна со грешки

Управата за водење матични книги, која од 2010 година е самостојна институција, од МВР наследила евиденција полна со грешки, објаснува нејзиниот прв човек Јетмир...

Радиоактивноста е во храната или во информациите?

Каква замрзната морска храна јадат Македонците? Дали граѓаните ги проверуваат декларациите кога купуваат навидум здрава риба, ракчиња и уште многу морски производи, со кои...

Владата ќе покрие половина од долговите на општините, ама и ќе...

Со над три милијарди денари пари од ребаланс на буџетот, Владата ќе ги покрива долговите на општините, кои изнесуваат вкупно околу 5,5 милијарди денари,...

Сиромав човек не може ни да живее ни да умре

На годишно ниво, во работата на погребниот сервис „Бутел“ АД - Скопје се јавува одреден просек од педесетина починати лица, кои не ги исполнуваат...

Одбележан Денот на македонската револуционерна борба

Делегација на Владата на Република Македонија предводена од министерот задолжен за подобрување на инвестициска клима за домашните компании, Зоран Шапуриќ, по повод празникот Ден...

Енергетиката, градежништвото и металургијата предолго работат под низок напон

Стратегиската нерамнотежа во економијата мора да биде ориентир за редефинирање на политиките, кои се клучни за идниот економски раст и развој на нашата земја....