24.4 C
Skopje
13.5.2021 - 20:24

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24457)

Повеќе од сто учесници од Европа на музичката конференција ПИН

Во рамките на одбележувањето на големиот јубилеј на фестивалот „Таксират“, кој годинава го прославува своето 20-то издание, ќе се одржи и новото издание на...

Грција не ја призна пресудата кога ја прекрши Привремената спогодба, ама...

Преспанскиот договор, како составен дел и на референдумското прашање, го имаат прочитано исклучително мал процент граѓани. Од друга страна, апелите и од страна на...

Годинашниот „Скопски џез-фестивал“ – уникатен и со храбра програма

Традиционалниот „Скопски џез-фестивал“ годинава ќе се одржува од 17 до 21 октомври на две локации, Македонската опера и балет и Младинскиот културен центар. Според...

Истрага за злоупотреба на европските пари

Врховниот суд на Грција издаде наредба да почне истрага за управувањето со европските пари што ѝ биле исплатени на Атина, како помош за справувањето...

Опозицијата бара рачно пребројување на гласовите

Соединетите Американски Држави искажаа загриженост поради изборните неправилности во Босна и Херцеговина и ги повикаа тамошните институции да се ангажираат околу преиспитување на неправилностите...

Обиди за ревизија на настаните од петти октомври

Опозицијата се сомнева во искрените намери околу отворањето на изложбата за исчезнатите слики и смета дека тоа е една неуспешна провокација во рамките на...

Сертификати за компаниите што се фер со потрошувачите

До крајот на годинава 46 домашни компании ќе добијат сертификат „фер со потрошувачот“ како вид гаранција дека постапуваат чесно со купувачите или корисниците на...

Нереалните плати во јавниот и во државниот сектор ја уништуваат економијата

Диспропорција во платите се случува само во сектори каде што нема реален пазар, велат упатените, посочувајќи дека во сектори каде што пазарот е развиен,...

Во светлината на 11 Октомври, разговори со дијаспората за постреферендумските предизвици...

Мини-анкета на „Нова Македонија“ Референдумот и постреферендумскиот развој на настаните сѐ уште се во фокусот на интересот кај Македонците надвор од Македонија. Сите учесници...

Собранието на стендбај, дебатата на социјалните мрежи

Политички поларизираниот амбиент во македонското општество како да премина на повисоко ниво на интензитет за аргументирање на своите позиции, по одржувањето на референдумот на...