Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24453)

Нови одобренија за поставување урбана опрема зимава

Летната сезона заврши и доколку угостителите-корисници на јавни површини сакаат да добијат одобрение за вршење дејност надвор од деловниот простор и одобрение за поставување...

Основците од „Братство“ добија уште една училница

Учениците од ООУ „Братство“ добија нова училница за следење настава. Просторијата е добиена со преградување простор од наставничка канцеларија. Таа е и соодветно ентериерно...

Прашањето за автокефалност на МПЦ во светлината на неуспешниот референдум

Аналитичарите немаат дилеми дека признавањето на МПЦ е директно поврзано со решавањето на спорот за името на државата. Очекуваат дека вака како што заврши...

Вистински или фингирани сексуални злоупотреби

По обелоденувањето на повеќе инциденти со истакнати јавни личности на Холивуд, за сексуално вознемирување, илјадници жени ги споделија своите искуства со сексуалното малтретирање. Во...

Технологија за безжично полнење постои, но дали е доволно добра?

Технологијата за безжично полнење, позната и како магнетна индукција е релативно нова функција за напојување „Ајфон“ и популарни телефони „Андроид“. Иако повеќето луѓе не...

Меси ја има визијата на Кројф?

Неговата визија, прегледот на играта се феноменални, рече Фердинанд за Меси, а Линекер претходно коментираше дека визијата на Меси е толку добра што тој...

Богоевски е претседател на натпреварувачка комисија на ЕЦУ

Претседателот на Шаховската федерација на Македонија (ШФМ), Благоја Богоевски, е избран за претседател на Натпреварувачката комисија на Европската шаховска унија (ЕЦУ), на конгресот на...

Фаворитот Македонија оди на нова победа над Лихтенштајн

Очекувам добро подготвени и концентрирани да влеземе во тој меч и да го добиеме. Потоа ќе размислуваме за Ерменија, вели селекторот Ангеловски Дамјан Шишковски, Аријан...

Референдумот – анатомија на еден политички неуспех

Постреферендумските толкувања на резултатот од политичари, правници, аналитичари, слободни, цивил - новинари и други грант-шоу експерти, главно во насока на докажување дека два и...

Меѓу чеканот и наковалната

Државата е ставена во една обесправена ситуација, во која токму преку нејзиниот грб грубо се кршат нормите на меѓународното право на сметка на апсолутната...