Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24453)

Проблемот не е во Уставот на Република Македонија, туку во грчката...

Преспанскиот договор, како составен дел и на референдумското прашање, го имаат прочитано исклучително мал процент граѓани. Од друга страна, апелите и од страна на...

Мадона го одложи објавувањето на новиот албум

И покрај тоа што поп-иконата Мадона претходно најави дека нејзиниот нов албум ќе биде објавен до крајот на годинава, тоа сепак нема да се...

Нов национален стадион доколку фудбалерите играат добро

Националниот стадион „Васил Левски“ во центарот на Софија им пречи на жителите на главниот град, а државата би изградила нов доколку фудбалерите имаат резултати...

Хрватската бродоградба полека згаснува

Бродоградилиштата во Хрватска, „Уљаник“, „3 Мај“ и „Трогир“, се наоѓаат во сериозни тешкотии. Поради големата финансиска помош од државата за оваа индустриска гранка, која...

Тевдовски: Јавните финансии се во добра кондиција

Јавните финансии се транспарентни, јавниот долг е под контрола, а во процедура се и реформи за унапредување на јавниот финансиски систем. Ова го посочи...

Економијата закрепнува, за пораст се потребни реформи

Од Светска банка препорачуваат на краток рок Македонија да се фокусира врз стабилизирањето на јавниот долг, кој годинава порасна на 49 проценти, што, според...

Предизборни или постизборни коалиции – што е поефикасно

Додека партиите ги доутврдуваат своите позиции по резултатите од референдумот, а во отсуство од договор меѓу власта и опозицијата за двотретинското собраниско мнозинство потребно...

Во градинката „Кочо Рацин“ сега има простор и за бебињата

По цели четири години, општината Центар го надмина проблемот со згрижување на најмалата група во градинката „Кочо Рацин“. Најпосле ќе има простор и за...