9.8 C
Skopje
24.10.2021 - 5:06

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24427)

Изградбата на автопатот двојно ќе ја зголеми размената со Косово

Инфраструктурата е основа за развој на една земја. Во наредните три години земјите од Западен Балкан треба да работат на развој на индустријата, зголемување...

Граѓаните се плашат од голема Албанија и од евроатлантска изолација

Општиот индекс на безбедност на Република Македонија е 3,07, оценка што покажува дека безбедноста сѐ уште е ранлива како резултат на проблемите со кои...

Спогодбата од Нивици низ диоптријата на академската јавност и на интелектуалците

Во пресрет на закажаниот референдум за крајот на месецот и претстојното изјаснување на граѓаните околу спогодбата од Нивици со Грција, домашната експертска јавност активно...

„Нова Македонија“ – македонски претставник на најголемата економска конференција во Европа

Почнувајќи од денеска, па во наредните три дена, малото планинско место Криница-Здруј во Полска ќе биде домаќин на најголемата економска конференција во Централна и...

Венко Андоновски на саемот во Москва и на книжевен портрет во...

Македонскиот кандидат за престижната Толстоева награда за книжевност во категоријата на странска книжевност (со уште 34 светски познати писатели), Венко Андоновски, ќе има свое...

Дали Битола ќе остане енергетски град?

Во Битола, како традиционално енергетски град, деновиве завладеа загриженост по информациите дека интересот на младите битолчани за изучување на геолошко-рударската струка е речиси никаков,...

Многу првачиња останаа без родителска придружба

Со Општиот колективен договор за приватниот сектор од областа на стопанството ова право за вработените не е предвидено, информираат од Министерството за труд и...

Во училиште без мобилен

Над 12 милиони ученици вчера во Франција ја почнаа учебната година без мобилни телефони во училиштата по забраната воведена летоска. Законот усвоен во јули...

ФБИ сакало да го врбува Олег Дерипаска како американски шпион

Американското биро за истраги (ФБИ) се обидело од Олег Дерипаска и од други руски олигарси да добие информации за наводната поврзаност меѓу руското раководство...

Елитите го избегнуваат Трамп

Трамп е исклучен од венчавките и од погребите на јавните личности, на кои претседателите често присуствуваат во името на целата нација. За лошиот однос...