12.1 C
Skopje
23.4.2019 - 22:23

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24419)

Несудениот актер одбележува 35 години успешна музичка кариера

Гости на вечерашниот јубилеен концерт во центарот на Куманово на Нино ќе му бидат: Виолета Томовска, Маргица Антевска, Наум Петрески, октетот „Куманово“, „Кумановските тамбураши“...

Се очекуваат повеќе авиокомпании на новиот повик за евтини летови

Владата усвои уредба за начинот и за критериумите со кои ќе им доделува субвенции на авиокомпании за евтини авиолинии, како и програма за определување...

Човек за сите дипломатски сезони

Патувањето на Анан заврши. Но наследството на овој лидер на лидерите ќе живее преку влијанието што неговото дело и натаму го има врз животите...

Постигнувањата на Кофи Анан

Кофи Анан заслужува да биде запаметен како речиси примерен генерален секретар на ООН. На големите главни раководители им е потребна водечка визија за да...

Корените, љубовта и припадноста нѐ влечат кон Македонија

Ники е позната и признаена активистка и силен борец за афирмација на македонското име, јазик, посебност и цивилизациски вредности на нашиот етникум во мултиетничката...

Граѓаните се жалат на манипулации со сезонските попусти

Во екот на летната распродажба граѓаните укажуваат на лажни попусти бидејќи, како што велат, на рекламите и на излозите се наведуваат големи попусти, а...

Ким го излажа Доналд Трамп?

Во најновиот извештај на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) се наведува дека се регистрирани активности за збогатување ураниум, како и градежни работи на...

Уловениот дивеч не треба да се крие, ниту премногу да се...

Крупниот дивеч секогаш се носи со главата напред, а телото да му е свртено во правец на патот по кој се движи ловџијата или...