Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24417)

Опадна побарувачката за добиток за Курбан-бајрам

Сопствениците на стада овци што нудат дел од својот добиток за овој празник, велат дека оваа година интересот за купување е нешто помал Деновиве живоста...

Целосно се урна потпорниот ѕид на Коридорот 10

Бетонскиот потпорен ѕид, кој завчера делумно се урна на Коридорот 10 во Грделичка Клисура, поради лизгање на земјиштето вчера, целосно е урнат. Овој потпорен ѕид,...

Скратено работно време само во сивата економија

Уделот на луѓето што работат со скратено работно време во ЕУ се зголемил на 19 отсто во 2017 година. Интересот за скратено работно време...

Рафални истрели врз американската амбасада во Анкара

Инцидентот се случува во период на значајно влошување на односите помеѓу сојузниците од НАТО, Вашингтон и Анкара, поради притворањето на американскиот свештеник Ендру Бренсон...

Реконструирани паркингот и пешачките патеки кај ООУ „11 Октомври“

Целосно се реконструирани патеките и паркингот во општинското основно училиште „11 Октомври“ во општината Центар. Во вкупна површина од 600 квадратни метри, надлежните од...

Градежен шут и отпад на брегот на Треска

Градежен шут, стари ќерамиди и големи бетонски блокови се само дел од отпадот што граѓаните го исфрлаат на брегот на реката Треска, во близината...

Скопјани останаа без возачки дозволи

Откога на АМСМ пред извесно време му истече лиценцата за спроведување на возачките испити, а надлежните одолжуваат со доделување нова, упатените прогнозираат дека нема...

Предреферендумската пропаганда се обликува како предизборна

Според голем дел од анкетираните, интензитетот и содржините на ветувањата во врска со претстојниот референдум стануваат токму како предизборните, а се обликувани како чиста...

Македонскиот соживот го издржува бремето

Познавачите на состојбите велат дека Македонија продолжува да ја живее традицијата на меѓусебна почит, особено за време на религиски празници и покрај наметнатиот политички...