Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24416)

Расте бројот на уличните питачи

Бројот на уличните питачи, главно деца на помала возраст и жени со бебиња, во Кичево, но и во повеќето градови од западниот дел на...

Четиридневна работна недела во замена за подолги смени

Дали четиридневната работна недела со смени во траење од 10 часа би помогнала, одмогнала или би немала никакво влијание врз продуктивноста во работењето, е...

На посвоителите најважна им е националноста на детето

Посвоителите најчесто бараат да посвојат дете на помала возраст, со поволни развојни потенцијали. Полот на детето не им е битен, но на поголем број...

Агенциите го намалија кредитниот рејтинг на Турција

Агенцијата „Стандард енд Пурс“ го намали кредитниот рејтинг на Турција на Б плус, наведувајќи дека падот на вредноста на лирата ќе доведе до послаба...

Заврши спасувачката операција за урнатиот надвозник во Џенова

Италијанските служби ја завршија спасувачката операција за исчезнатите под урнатините на надвозникот „Моранди“ во Џенова. Со тоа е потврдено дека во несреќата загинаа 43...

Удрил во полицаец бегајќи од пајак-служба

Турски државјанин со привремен престој во с. Велебрдо, Ростуше, прексиноќа во Скопје се обидел да спречи пајак-возило да го отстрани неговото неправилно паркирано возило,...

Кои се најмоќните криминални организации во светот?

Во анализата е издвоен Мексиканскиот наркокартел како најмоќната криминална организација во светот, а во петте најмоќни се вбројува и албанската, која е во голем...

Меркел и Путин најдоа заеднички јазик

Кога Меркел зборува за големата одговорност што Берлин и Москва ја имаат во централните конфликти, како Сирија или Украина, таа пред сѐ мисли на...

Штрковите го одржуваат здравјето на екосистемите

Фактот што годинава во Стојаково се избројани многу повеќе гнезда е индикатор дека животните услови во селото се подобрени Штрковите сѐ помасовно го населуваат селото...