Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24388)

Македонски и балкански ѕвезди на „Пивофест 2018“

Со синоќешниот концерт на плоштадот во Прилеп заврши годинешното 16-то издание на „Пиво фест“, кое, како и досега, понуди добра забава, скара и пиво...

Не е само Фејсбук виновен за осаменоста кај младите

Социјалните мрежи не се јасен показател дека нивната честа употреба има врска со поголема осаменост, затоа што и оние што најмногу ги користеле имаат...

Дино Милосављевиќ и „Влатко Стефановски трио“ – ѕвезди на „Друм дум...

Ѕвезди на осмата меѓународна музичка манифестација „Друм дум фестивал“, која викендов се одржа во Лесковац, Србија, беа тапанарот Дино Милосављевиќ, „Влатко Стефановски трио“ и...

Со цедето „Кон исток“ сакаме да ја збогатиме македонската изворна музика

Бајса Арифовска и Душко Георгиевски со заеднички проект   Во рамките на „Скопско лето“, в среда, ќе биде промовирано цедето „Кон исток“, со десет изворни песни...

Хрватски уметници изложуваат во МКЦ

Изложбата „Гласови и зборови“ на хрватските уметници Ката Мијатовиќ и Зоран Павелиќ ќе биде отворена вечерва во МКЦ. Повеќегодишниот изложбен проект се базира на...

Фотографии за Георги Божиков на „Охридско лето“

Во дирекцијата на „Охридско лето“ е отворена изложба на фотографии „Од уметничкиот пат на Георги Божиков“, поглед на творештвото на оперскиот пејач Георги Божиков,...

Зрелите години не се пречка за фотографирање

Во Галеријата на Тутунска банка се изложени фотографии на тројца млади пензионери Фотографот Александар Кондев, кој е куратор на актуелната изложба на тројца фотографи отворена...

Бугарите не се расположени да пријавуваат за корупцијата

Загрижувачки тренд покажа истражувањето на здружението „Транспарентност без граници“, посветено на јавното мислење во однос на спречувањето на корупцијата во Бугарија. Околу 41 отсто од...

Српските латифундии поседуваат 100 илјади хектари земја

Олку големи поседи не може да се пронајдат во развиените земји, а причината за тоа е ниската цена за откуп на државно земјоделско земјиште,...

Зошто исчезнува стоката од Македонија?

Намалувањето на добиточниот фонд во земјава е резултат на намалениот интерес за одгледување добиток, поради неконкурентното производство, скапата цена на чинење на храната за...