-2 C
Skopje
23.2.2019 - 12:24

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24387)

Чекалниците во кичевската болница како во 19 век

И покрај надежите на граѓаните на Кичево дека по 30 години конечно ќе биде завршена новата болница, сепак нивните очекувања не се остварија, а...

Надлежните институции ќе го истражуваат случајот

ПО ОБЕЛОДЕНУВАЊЕТО НА СЛУЧАЈОТ СО ИСЧЕЗНАТИТЕ ЗАШТЕДИ НА ЗЛЕТОВСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ Два дена по обелоденувањето на информациите за постоење индиции за злоупотребите со штедните влогови на...

Се подготвува национална стратегија за дијаспората

Националната стратегија за соработка со дијаспората 2018-2023 е при крај и се очекува да биде донесена до крајот на летото, како прв стратегиски документ...

Кој да досуди пенал против национализмот

(НЕ)НАУЧЕНИ ЛЕКЦИИ ОД СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ФУДБАЛ Голем број светски државници и претседатели, премиери, кралски екселенции, принцови, џетсет-личности, сите на едно место. Од Владимир Путин...

Викендов уште една ларвицидна дезинсекција

Уште една ларвицидна дезинсекција ќе се изврши денеска и в понеделник. Од градот Скопје велат дека авионската дезинсекција против ларвите од комарци ќе се...

Проект „Мој Карпош – моја картичка“

Општината Карпош oд септември 2018 година ќе почне со реализација на проектот „Мој Карпош - моја картичка“. Тоа значи дека наскоро карпошани ќе можат...

Може ли Македонија да го издржи товарот на НАТО?

Со евентуално зголемување на воениот буџет на членките на Алијансата од два на четири проценти од бруто-домашниот производ, колку што сега трошат САД и...

На Клинички центар заигра метлата

Клинички поболен и од пациентите (2) По серијалот за чистењето со кој вчера започна нашиот весник за нехигиената во кругот на Клинички, сообраќајниот хаос, како...

Ниту НАТО ниту ЕУ ќе ја подобрат економската состојба

За создавање услови за долгорочен економски пораст, Европската комисија препорачува воспоставување среднорочна буџетска рамка, фискална консолидација и целно трошење, подобрување на законодавството, намалување на...