17.7 C
Skopje
23.7.2019 - 5:38

Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24380)

Вашингтон побара апсење на водачите на криминалот

Американскиот амбасадор во Албанија, Доналд Лу, побара од Тирана конкретни резултати во апсењето и казнувањето на „водачите на криминалот“. Во обраќање на трибината „Силата на...

Во Ѓаковица се прави список на осомничени Срби

Имињата на повеќе од двесте Срби од Ѓаковица се најдоа на списокот на обвинети за наводни воени злосторства против населението што се сторени во...

Мостар заложник на партиските интереси

Главната причина за тоа што во овој етнички мешан град се немаат одржано избори од 2008 година е тоа што не е постигнат компромис...

Ќе се гради обиколница во Ресен

Во тек е тендер за изработка проект за обиколница во Ресен, најави министерот за транспорт и врски Горан Сугарески при вчерашната посета на општината. По...

Речиси 18 отсто од вработените добиле плата во плик

Со платата во плик работодавците заштедуваат во износот на даноците и на социјалните придонеси што треба да ѝ ги плаќаат на државата, поради што...

Воспоставувањето ново и автохтоно словенско владетелство

ЗОШТО САМУИЛОВОТО ЦАРСТВО БИЛО СЛОВЕНСКО И МАКЕДОНСКО? (1) По повод 1.000 години од падот на Самуиловото македонско царство (1018 -2018), доктор Илија Велев, како редовен...

Собранието повторно го изгласа Законот за ратификација на договорот со Грција

Собранието вчера со 69 гласа „за“ и еден „воздржан“ повторно го изгласа Законот за ратификација на Договорот со Грција за решавање на спорот за...

Најстариот палеолитски локалитет во Македонија е во опасност

Спелеологот и географ Марјан Темовски, кој е дел од екипата што ја истражува пештерата Голема Пешт кај Здуње, веќе три години работи на научни...

Брза, прецизна и однапред подготвена акција за спасување е клучот за...

Акцијата за спасување на дванаесетте деца и на нивниот фудбалски тренер од пештерата во Тајланд се изведува во тешки услови и носи огромен ризик,...