Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24378)

Бездомништвото во фокусот на Берлинското биенале за современа уметност

Уметниците поканети за учество во 10-то Берлинско биенале доаѓаат од различни страни на светот: Јужна Африка, Бразил, Доминиканска Република, Индија, Намибија и Холандија, вмрежувајќи...

Поплава со име катастрофа

Токму така. Поплава со име катастрофа. Тоа е микро и макросликата на нашата денешна македонска ситуација, која, бидејќи во нејзиното средиште е темата за...

Условен опстанок на ЕУ

Помина уште еден самит на ЕУ, на кој повторно бевме сведоци на уште еден млитав договор и на многу мрачни сценарија за судбината на...